Atentie la ceea ce declarati. DNA-ul nu iarta nicio denigrare a justitiei !

Fie ca spuneti in mediul offline la televizor sau online pe bloguri sau alte publicatii, trebuie sa fiti atenti la ceea ce spuneti cu privire la magistrati. Laura Codruta Kovesi a facut o sesizare la CSM in legatura cu unele afirmatii aparute in mass-media care denigrau imaginea magistratilor. Mai precis, site-ul prahovean www.incomod.ph a publicat un articol in care Raul Petrescu, (fiind acuzat de complicitate la cumpararea de influenta) a denigrat imaginea justitiei aducand diverse insulte mai ales institutiei DNA. Articolul denigrator a ramas inca publicat pe site cu toate ca cei de la www.incomod.ph au luat la cunostinta de sesizarea Codrutei Kovesi, mai mult decat atat, cei de la www.incomod.ph au scris despre faptul ca Laura Codruta Kovesi a seziat DNA-ul cu privire la articolul lor.

20 iunie 2013
Nr. 597/VIII/3

COMUNICAT
Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul şef a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi, a sesizat la data de 20 iunie 2013, în temeiul dispoziţiilor art. 75 alin.1 din Legea nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuării de verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei sistemului judiciar.
Astfel, la data de 18 iunie 2013, publicaţia on-line INCOMOD http://www.incomod.ph a publicat articolul intitulat „Raul Petrescu a acceptat să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA…”.
În legătură cu faptele reţinute în sarcina sa prin actul de trimitere în judecată, conţinutul afirmaţiilor şi limbajul folosit „…Este un ordin politic, o mizerie a unor cretini, este ceva fabricat, iar cei de la DNA sunt executanţi ale unor ordine politice…” exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia.
Menţionăm că Petrescu Raul Alexandru a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina acestuia reţinându-se complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență (vezi comunicat nr. 563/VIII/3 din 18 iunie 2013).
Articolul menţionat a fost preluat şi de alte publicaţii din presa prahoveană.

În acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s