BOLOS FLORITA si MANGUCI ANA MARIA sunt cercetate de DNA

11 iunie 2013
Nr. 519/VIII/3

COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări penale față de următoarele persoane:
BOLOȘ FLORIȚĂ, magistrat judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, județul Arad, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de luare de mită în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în scopul ascunderii comiterii infracțiunii de luare de mită;
MANGUCI ANA MARIA, mediator, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în scopul ascunderii comiterii infracțiunii de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada 17 ianuarie – 10 iunie 2013, inculpata Boloș Floriță, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu (județul Arad), a pretins și primit, în mai multe tranșe, de la două persoane, suma totală de 13.000 lei și 5.500 euro, pentru ca în schimb să pronunțe o hotărâre civilă favorabilă uneia dintre cele două persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciară a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.
Anterior, judecătoarea Boloș Floriță instruise persoana beneficiară a hotărârii civile asupra documentelor pe care trebuie să le procure pentru a declanșa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma că intenționa să le achiziționeze, în așa fel încât să se evite procedura legală, notarială și să se creeze un presupus conflict juridic cu părțile contractante. În acest fel, persoana beneficiară urma să fie exonerată de plata taxelor și onorariilor notariale și să nu mai aștepte efectuarea măsurătorilor topografice a terenurilor dobândite, terenuri neîntabulate în cartea funciară și evidențiate doar în titlurile de proprietate.

Având în vedere că cererile de chemare în judecată au fost înregistrate la trei complete diferite, inculpata Boloș Floriță, cu ajutorul învinuitei Manguci Ana Maria, a formulat o precizare de acțiune în numele cumpărătorului, astfel încât aceste cereri să fie repartizate pe completul magistratului Boloș Floriță.
La data 6 iunie 2013, în acord cu cele convenite, inculpata Boloș Floriță a pronunțat o sentință civilă prin care a admis în totalitate cererea de chemare în judecată formulată în numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani sus menționată, în condițiile în care în dosar nu era îndeplinită procedura de citare cu nici una din cele 12 părți din dosar.
La data de 10 iunie 2013, inculpata Bolos Floriță a primit 5.500 euro în scopul menționat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatei Boloș Floriță și învinuitei Manguci Ana Maria li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Având în vedere calitatea de magistrat a lui Boloș Floriță, la cererea procurorilor, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea, respectiv arestarea preventivă a acesteia.
La data de 10 iunie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatei BOLOȘ FLORIȚĂ pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentată la Curtea de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
La instrumentarea acestei cauze procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din structurile specializate în culegerea de informații și ai Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4123

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s